Nog een paar dagen en dan ruilt Dana (28) haar baan als kok tussen vier keukenmuren in voor een baan op de (inter)nationale wegen. Aan het begin april is ze geslaagd voor haar D-rijbewijs, nu is ze er klaar voor aan de slag te gaan als buschauffeur. ‘Ik heb er zin in, laat maar komen!’ geeft ze aan.

Geen nummertje

De afgelopen maanden heeft ze via Workbus uitzendbureau het opleidingstraject tot buschauffeur gevolgd. De keuze was snel gemaakt; ‘Workbus liet daadwerkelijk van zich horen toen ik me aangemeld had en de presentatie over het opleidingstraject was erg duidelijk. Daarnaast had ik niet het gevoel dat ik een nummertje was tijdens de opleiding. Toen ik geslaagd was, kreeg ik direct een belletje van de vestiging en nodigde ze me uit voor een bakje koffie”.

Spierpijn
Dana heeft de gehele opleiding binnen twee maanden afgerond en alles in één keer behaald. “Ik ben er wel een beetje trots op” geeft ze aan. En dat mag ook zeker! Op 26 februari was haar eerste rijles, en op 26 maart reed ze af op de weg. Soms had ze lessen van vier uur op een dag. ‘Helemaal in het begin had ik soms spierpijn van het vele schakelen met zo’n grote schakelbak’. Daarbuiten zijn natuurlijk nog allerlei toetsen op gebied van techniek, administratie en bijzondere verrichtingen. Die zijn wel pittig als je uit een andere branche komt, maar met goed studeren slaagde ze voor alles in één keer.

Van kok naar buschauffeur
Nog een paar dagen en dan gaat ze aan de slag als (inter)nationaal buschauffeur op de Flixbus. Het meest kijkt ze uit om iets van de wereld te zien, onderweg te zijn en vooral andere steden te zien. Het werk als flixbuschauffeur is iets heel anders als het werk wat ze tot nu toe deed, namelijk in de horeca en laatste jaren als kok. “Het grootste verschil denk ik dat de lichamelijke werkdruk is, dat is veel minder. Daarnaast veel meer menscontact en echt gastvrij kunnen zijn”.

Toekomstperspectief

De toekomst ziet Dana positief in. Het toekomstperspectief op de bus is goed en er blijft altijd genoeg vraag naar buschauffeurs in het OV of op de touringcar. Daarnaast kan je het beroep als buschauffeur lichamelijk langer volhouden als het beroep als kok. Komende week gaat alles echt starten, en hoewel ze het zelf (en ook haar omgeving) wel allemaal spannend vindt, heeft ze er vooral heel veel zin in.

 

Wil jij ook graag buschauffeur worden?


Je kan bij ons een gratis opleiding volgen tot buschauffeur. Geslaagd? Dan ga je via Workbus Uitzendbureau de weg op!

Lees hier alles over ons gratis opleidingstraject