Hans Tempert (58) heeft via Work Academie de opleiding tot buschauffeur gevolgd.

Voordat hij zijn D-rijbewijs haalde heeft Hans bijna 30 jaar gewerkt als autoverkoper. Toen hij in de showroom stond vroeg hij zich vaak af of hij niet beter chauffeur kon worden: Vrijheid, mensen ontmoeten en onderweg zijn. Dat sprak hem aan!

 

Start carrière als chauffeur

In 2014 ging het bedrijf waar Hans voor werkte failliet. Zijn leeftijd en een hernia operatie maakte het moeilijk om werk te vinden. Eén ding was zeker, hij wilde iets doen met vervoer! Hij begon zijn nieuwe carrière als directiechauffeur. Hij had het snel in de pocket, maar het was opnieuw lastig om werk te vinden. Zo rolde hij de taxiwereld binnen. Hans heeft bijna vier jaar gereden als regiochauffeur in Utrecht. Nu was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

Vrachtwagenchauffeur of buschauffeur worden?

Hans speelde een tijdje met het idee om vrachtwagenchauffeur te worden. Zijn C-rijbewijs had hij al, daarom had hij alleen nog zijn Code 95 nodig. Een collega bracht hem echter op het idee om te kijken of hij zijn D-rijbewijs kon halen. Het werk van een buschauffeur is minder fysiek zwaar en daarom erg geschikt. Daarom nam Hans contact op met Work Academie, de afdeling opleidingen van Workbus.

Vanwege de twijfel mocht hij van ons een dag meerijden met Pouw. Dit was erg bijzonder en gaf hem een goede indruk van het bedrijf. Een bedrijf dat van aanpakken houdt en waar de directeur tussen de bedrijven door zelf de vaatwasser stond uit te ruimen. Voor Hans maakte dit de drempel om buschauffeur te worden lager, zodoende stuurde hij een mail naar Work Academie.

 

De opleiding tot buschauffeur

Hans was 57 toen hij zich aanmeldde voor de opleiding en verbaasde zich dat hij de opleiding nog kon doen. Er is een groot tekort aan chauffeurs en het werk is zeer geschikt voor mensen op leeftijd. “Als je het leuk vindt, grijp dan je kans!” aldus Hans. Je motivatie is het belangrijkst!

Tijdens zijn opleiding was hij nog werkzaam als taxichauffeur. Het was niet moeilijk, maar wel véél werk vond hij. Al met al duurde alles bij elkaar een half jaar. Ben je fulltime beschikbaar? Dan kan je binnen 2-3 maanden je busrijbewijs op zak hebben.

 

Wil je meer weten over onze gratis opleiding tot buschauffeur?

We organiseren regelmatig informatieavonden door heel Nederland. Lees hier alles over ons gratis opleidingstraject tot buschauffeur.

Je kan ons ook altijd bellen op 0299 410 016.

 

 

Geschreven door Simone van den Nieuwenhuizen, marketing medewerker