Van beveiliger naar boodschappenbezorger naar buschauffeur

Peter Mol vertelt over zijn ervaring met het gratis opleidingstraject D-rijbewijs van Workbus.

Waarom de keuze om als buschauffeur aan de slag te gaan?

Na ruim 10 jaar in de beveiliging te hebben gewerkt als mobiele surveillant vond ik het tijd voor verandering. Doordat ik vaak op trein en busstations kwam, sprak ik regelmatig met buschauffeurs waardoor mijn interesse voor het beroep als buschauffeur was gewekt. Nadat ik was gestopt in de beveiliging heb ik een jaar bij de Jumbo gewerkt als bezorger van boodschappen bij de klanten thuis. In de tussentijd was ik druk achter de schermen bezig om mijn rijbewijs te halen voor buschauffeur.

Waarom de keuze voor Workbus?

Ondanks dat ik bij diverse uitzendbureaus had gesolliciteerd die een beroepsopleiding met baangarantie aanboden, werd ik elke keer afgewezen, waaronder Workbus. Maar ondanks dat liet ik me niet uit het veld slaan en had ik een goed gevoel bij Workbus. Op 23 oktober 2018 bezocht ik nogmaals een info/sollicitatieavond van Workbus op het hoofdkantoor in Purmerend. Op deze info/sollicitatie avond waren ze zeer blij en positief over hoe ik mezelf opstelde en presenteerde. En ze waardeerden het zeker dat, ondanks dat ik een jobcoach had, ik alleen naar de infoavond ben gekomen. Ook na een tweede gesprek op het hoofdkantoor met een recruiter en de vestigingsmanager ben ik in december van 2018 met mijn opleiding voor het d-rijbewijs begonnen.

Hoe was het opleidingstraject?

Tijdens de opleiding heb ik een goede begeleiding gehad van de rijinstructeurs van de rijschool, maar ondanks goede voorbereiding en veel thuis studeren moest ik toch twee keer een herkansing doen. Een keer voor theorie en een keer voor mijn praktijk van de bus. Ondanks dat ik zakte, bood Workbus een helpende hand in de vorm dat zij mijn extra rijlessen zouden voorschieten en dat ik het examen zou betalen. Op 23 april 2019 slaagde ik voor mijn rijexamen en kon ik mijn rijbewijs aanvragen.

Aan de slag als buschauffeur!

Op 5 mei ben ik via Workbus aan de slag gegaan bij Wijdemeren Tours uit Ankeveen. Dit is een gezellig familiebedrijf. Ondanks dat ik in de eerste twee weken mijn draai moest vinden, ben ik na die tijd goed in het bedrijf gegroeid. Na ruim drie maanden als chauffeur bij Wijdemeren Tours heb ik al diverse leuke opdrachten gereden. Van schoolreisjes tot pendelvervoer, van en naar een concerten/events of naar een cruiseschip. De eigenaren van Wijdemeren Tours zijn zeer tevreden over mijn inzet en klantvriendelijkheid naar de passagiers toe en ik leer bijna elke dag wel nieuwe dingen bij van de eigenaren of mijn collega’s. Daarnaast rijd ik bijna elke vrijdag en zondag een FlixBus rit naar Duitsland en terug. In de korte tijd dat ik de FlixBus rij, heb ik vele complimenten gekregen van reizigers over het veilige rijden en de klantvriendelijkheid naar de klanten toe. Ik heb zelfs al diverse keren dezelfde reizigers gehad die juist de voorkeur gaven om met mij mee te reizen dan met de andere lijnen die in de zelfde richting gaan.

Raad je dit andere mensen ook aan?

Ja zeker!! Als je van korte of lange afstanden rijden houdt en graag met mensen bezig wilt zijn is het werk als bus/touringcarchauffeur zeker geschikt voor jou. Op de infoavond van Workbus wordt alles duidelijk uitgelegd wat het traject inhoudt, wat je kan verwachten en wat zij van jou verwachten.

 

WIL JIJ OOK GRAAG BUSCHAUFFEUR WORDEN?


Je kan bij ons een gratis opleiding volgen tot buschauffeur. Geslaagd? Dan ga je via Workbus Uitzendbureau de weg op!

Lees hier alles over ons gratis opleidingstraject