Logistic Force in gesprek met M.J. van Riel

Slim ondernemen, in een groeimarkt met arbeidskrapte, hoe doen zij dat? Logistic Force in gesprek met Claire van Riel en Tommie van den Akker van M.J. van Riel.


Claire van Riel, als 3e-generatie inmiddels 4 jaar werkzaam binnen het familiebedrijf, vertelt enthousiast over de investeringen in 1 van hun groeimarkten en hoe zij tegelijkertijd de kennis en expertise van hun huidige en nieuwe personeel op niveau weten te houden. Claire heeft daarvoor korte en directe communicatielijnen met Patmarhina Salimin van Logistic Force opleidingen. Zo zorgen zij er samen voor dat de medewerkers van M.J. van Riel de juiste certificaten op zak hebben of kunnen starten met de gewenste rijopleiding. 

De corebusiness binnen het landelijk opererend familiebedrijf M.J. van Riel is gericht op industriële verhuizingen, kraanwerkzaamheden en transportwerkzaamheden. En daarvoor hebben zij inmiddels 125 tot 150 kraanmachinisten en chauffeurs in dienst. 

“De markt van de industriële verhuizingen groeit nog steeds en daarmee ook de dynamiek binnen ons bedrijf. Zo hebben we inmiddels vestigingen in Oss, Eindhoven en Moerdijk. Onlangs hebben we daarom ook het pand naast de vestiging hier in Tilburg gekocht zodat we meer ruimte hebben om al het materieel te kunnen stallen” aldus Claire.  

Claire is dagelijks verantwoordelijk voor het inplannen van opleidingen voor alle werknemers. Het gaat daarbij om bijscholing voor de benodigde certificaten zoals Code 95, het hijscertificaat en het volgen van de zgn. poortinstructies t.b.v. het veilig betreden van een bouwplaats. “Voor de herhaalopleidingen en benodigde certificaten kunnen we altijd terecht bij Logistic Force opleidingen. Daar doen we al jaren naar volle tevredenheid goede zaken mee,” aldus Claire.

Ook voor nieuwe werknemers, die nog niet in het bezit zijn van een rijbewijs of certificaten, gaan we zo snel mogelijk in overleg met Logistic Force opleidingen om dit voor hen te regelen. 


Tommie van den Akker, operationeel manager, is sinds 2008 in dienst bij M.J. van Riel en sluit vanaf de oprichting van Logistic Force in 2008 contracten af voor de flexibele schil. Zijn contacten met Michel Stoops, formulemanager transport bij Logistic Force, zijn altijd betrouwbaar en goed geweest. Tommie: “Met deze ervaringen zien wij hen als een betrouwbare partner voor alle opleidingen.“

Tommie vertelt: “Het is de prijs/kwaliteit verhouding die door Logistic Force altijd wordt waargemaakt. Natuurlijk speelt prijs een rol, maar de kwaliteit van de opleidingen is minstens zo belangrijk. We willen dat onze mensen die op zaterdag een cursus gaan volgen dit ook met een positieve ervaring afsluiten. Groot voordeel t.o.v. andere aanbieders is dat in de opleidingen van Logistic Force extra aandacht besteed wordt aan de praktijk. Je kunt je voorstellen dat het van belang is dat uitgebreid wordt stilgestaan bij het zekeren van een lading en de werking van de tachograaf. Dat betekent ook dat onze werknemers exacte instructies krijgen hoe veilig te werken in alle voorkomende werkzaamheden.”

Claire benadrukt dat Logistic Force zich met name onderscheidt in pro-activiteit en flexibiliteit. “Wij kunnen voor onze chauffeurs en machinisten altijd de gewenste opleiding inplannen en daarbij worden wij op allerlei fronten door hen ontzorgd. Dat is erg prettig samenwerken.”  


M.J. van Riel bestaat 75 jaar en is uitgegroeid tot een landelijk opererend bedrijf met een 4-tal expertises; Exceptioneel transport, Heffen en hijsen, Industriële verplaatsingen en Projectmanagement en engineering.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan contact op met Logistic Force opleidingen:

  • 013 - 571 30 65
  • opleidingen@logisticforce.nl