Tim Mutsaers

Vestigingsmanager in Breda

De oprechte aandacht en kansen die Logistic Force mij heeft geboden, probeer ik ook in mijn dagelijkse werk mee te geven aan de uitzendkrachten.

Hoe ben je bij Logistic Force terecht gekomen?

Nou, ik deed de opleiding junior accountmanager MBO 4 en als eindstage van 10 weken kwam ik bij LF terecht. In eerste instantie zou ik in Tilburg gaan starten met mijn stage, daar viel uiteindelijk de keuze op een stagiair die voor een wat langere periode mee kon draaien. Gelukkig werd ik niet met lege handen naar huis gestuurd en is mij gevraagd of ik richting Breda wilde om op de vestiging daar stage te lopen. Een van de eigenaren van de vestiging is toevallig vroeger mijn voetbaltrainer geweest (toen ik een jaar of 12 was) en die zei dat hij mij graag zag komen. Dus toen heb ik hier de kans gekregen om mijn stage te doen en tijdens deze periode al samen verder gekeken of er na de stageperiode meer in zat. Dus eigenlijk was mijn stage een soort inwerkperiode om daarna samen verder te gaan!

Het rare aan mijn stageperiode was dat ik altijd best wel een negatief beeld had bij uitzenden en ik dacht dat ik niks met transport en logistiek had. Maar ik dacht het zijn twee supergrote sectoren, dus als ik het niet probeer, dan weet ik het ook niet! En ja, ik had zoiets van: “het zijn maar 10 weken, als het tegenvalt dan is het 10 weken doorbijten en dan komt het wel goed. Bevalt het wel is het heel fijn.” En toen de derde dag dat ik hier zat, zei ik: JA, dit is wat ik leuk vind om te doen! Dus dat liep eigenlijk heel erg raar maar dat was wel heel erg leuk om zo mee te maken.

Eenmaal een jaar in dienst ging het toch kriebelen: ik wil meer! Dus dropte ik de bom: “Ik heb besloten dat ik in én deeltijd wil gaan studeren én minder gaan werken en als het even kan wil ik óók nog een andere functie.” Dat kwam in eerste instantie als donderslag bij heldere hemel. Maar eigenlijk kwamen ze de dag erop al bij mij terug met de boodschap: “Ja, we willen je graag behouden. Sterker nog: we willen ook je studie gaan financieren. We gaan zorgen dat in ieder geval zo snel mogelijk iemand extra aangenomen wordt om jouw taken over te nemen en we gaan voor jou ander werk creëren.” Niet eens wetende wat daar voor hen uit zou gaan komen. Nu, een aantal jaren en een HBO-diploma verder, ben ik daar nog steeds erg blij mee!

De oprechte aandacht en kansen die Logistic Force mij heeft geboden, probeer ik ook in mijn dagelijkse werk mee te geven aan de uitzendkrachten. Écht luisteren en interesse tonen zijn daarin enorm belangrijk. Komt iemand binnen met de wens om binnen een half jaar overgenomen te worden door een klant van ons? Dan is het mijn missie om dat voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk haal je daar niet alleen zelf meer voldoening uit, ook de werknemer voelt zich oprecht geholpen en zorgt weer voor goede mond-op-mond reclame. Sommige van die succes-verhalen komen 3 of 4 jaar later nog eens langs voor een kop koffie en kunnen ze met trots vertellen dat ze hun leven op de rit hebben. Dáár krijg ik nu energie van!